Coronavirusul încetinește dar nu se oprește. Bolnavii lipsă de la Arad nu au apărut

Ultimul buletin oficial al Grupului de Comunicare Strategică, emis astăzi, confirmă faptul că în ultima perioadă coronavirusul a slăbit asaltul asupra românilor, însă în continuare provoacă probleme. La Arad, unde după câteva zile cu raportarea a 596, respectiv 597 cazuri de îmbolnăviri s-a ajuns peste noapte la doar 595, cifră menținută și azi, nu se știe încă de ce au dispărut bolnavii din statistica oficială.
Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.
Totodată, până acum, 1170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 196 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.239 de persoane. Alte 54.974 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 361.566 de teste.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − eleven =