Adaptat la pandemie: mesaj online pentru absolvenții de liceu

Condițiile speciale impuse de pandemia provocată de coronavirus impun măsuri adaptate situației pentru absolvenții de liceu din promoția 2020. Inspectorul școlar general al județului Arad, prof. Marius Gondor, a ales să îi salute pe elevii claselor terminale de liceu în varianta online. A fost nevoie de această variantă deoarece nu se mai pot desfășura tradiționalele festivități de absolvire din anii trecuți.
„Dragi absolvenți,
Oficial, astăzi, 29.05, 2020, elevii claselor a XII-a și a XIII-a de pe tot cuprinsul țării au devenit absolvenți de liceu, la capătul unui an școlar dificil, un an care ne-a pus la încercare pe toți, în egală măsură. Elevi, profesori, părinți, autorități locale și centrale au depus eforturi pentru ca anul școlar 2019-2020 să fie încheiat în condiții de siguranță și legalitate.
Absolvirea liceului este un moment special și încărcat de emoții în viața fiecărui tânăr, dar situația actuală vă privează de solemnitatea festivităților de absolvire, de emoțiile despărțirii de colegii de școală și de profesorii care v-au îndrumat pașii , de clădirea școlii în care ați petrecut patru ani de zile, ani pe care , dacă nu astăzi ci mai târziu, îi veți considera ca printre cei mai frumoși ani din viață.
Dragi absolvenți, vă adresez în scris aceste gânduri, fiind singura cale posibilă, în situația actuală, de a fi alături de voi într-un moment fericit și semnificativ din viața voastră și vă felicit pentru modul în care ați reușit să răspundeți unor provocări fără precedent în lumea contemporană și nu numai. Adresez, de asemenea, felicitări părinților și profesorilor voștri care v-au stat alături și v-au încurajat să vă continuați educația în ciuda tuturor obstacolelor.
În încheiere, în numele Inspectoratului Școlar Județean Arad și al meu personal, vă doresc mult succes la examenul de bacalaureat, precum și la toate examenele sau încercările pe care viața vi le va pune în cale, fiind convins că veți întâmpina viitorul cu mai mult curaj, hotărâre și înțelepciune.
Să ne bucurăm așadar și să marcăm această zi ca fiind una dintre cele mai importante zile din viața voastră de elevi, chiar dacă nu puteți fi împreună cu colegii, profesorii și părinții voștri în curtea școlii, în acordurile solemne ale tradiționalului Gaudeamus”, le-a transmis prof. Marius Gondor, inspector școlar general, absolvenților de liceu din județul Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =