Evaluarea Națională: 3247 de elevi arădeni s-au prezentat la proba de Matematică

Foto: Arhiva

Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.
În județul Arad, la această probă de examen au fost prezenți 3247 de candidați, iar 343 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Un candidat se află în izolare. Acesta va susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 5 =