Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate cu impact în plan internațional

Cea de-a patra ediție a Metarankingului Universităților face analiza vizibilității internaționale a universităților din România și a impactului lor în aria academică internațională, pe parcursul anului 2019. Au fost analizate 54 de universități publice și 37 universități private acreditate instituțional.
Conform datelor oferite de autorii raportului, în acest clasament au fost introduse doar universitățile care sunt incluse în cel puțin unul din cele nouă rankinguri internaționale analizate. Din totalul universităților românești doar 30 sunt vizibile internațional, toate fiind instituții de învățământ superior publice.
Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ocupă locul 12 în acest clasament, alături de alte universități de stat, printre care Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava etc.
„Ne bucură nominalizarea noastră în acest clasament. Faptul că suntem vizibili în plan internațional este rezultatul muncii de cercetare a colegilor mei, a politicii de internaționalizare pe care ne-am asumat-o la nivelul conducerii universității. Sperăm să reușim să urcăm în acest clasament în anii următori și să confirmăm și în plan internațional valoarea actului educațional din cadrul universității arădene de stat”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Metarankingul universitar pentru anul 2019 a fost realizat de către profesori de la Universitatea „Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, de la Universitatea Harvard, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Transilvania Brașov, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea din București.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + thirteen =