[VIDEO] Evadare din carantină: 10 sirieni s-au făcut nevăzuți din „pușcăria” în care au fost carantinați

O evadare spectaculoasă s-a produs dintr-un centru de carantină din municipiul Arad. Conform declarațiilor lui Paul Oană, vecin cu centrul situat pe strada Zsigmond Moricz din Grădiște, 10 sirieni s-au făcut nevăzuți ieri seară. Soția sa a văzut un bărbat carantinat care testa modul în care ar fi putut ieși din centru sărind de pe terasă în grădina casei sale. Paul Oană a atras atenția polițiștilor locali care au post în fața centrului. Se pare că s-a luat măsura scoaterii mânerelor de la fersetrele camerelor pentru a-i sechestra pe cei carantinați, 12 sirieni și un irakian, conform unor surse. Însă aceștia au găsit o metodă de a scoate sticla de la ferestre și au dispărut. Se pare că au ieșit în grupuri mici, de 2-3 persoane, au sărit în grădina vecină de unde au reușit să fugă prin strada paralelă cu cea a pensiunii-centru de carantină. Paul Oană spune că ar fi fost așteptați de două mașini cu număr de Timișoara din rețeaua UBER.
„Cât de sigure sunt centrele de carantină? Eu locuiesc lângă un astfel de centru, din Grădiște, casa mea fiind lipită de pensiunea în care, momentan, se află a patra tură de 30 de carantinați. Mai bine zis, au fost 30, pentru că noaptea trecută au evadat nici mai mult, nici mai puțin de 10 persoane, ce mai, o echipă de fotbal fără portar. Din ce îmi dau eu seama, au fugit prin grădini, după lăsarea întunericului. Cum au reușit? Simplu, au ieșit pe fereastră pe acoperișul terasei, au sărit de la vreo 2,5-3 m direct în grădină, posibil în grădina mea, au trecut în altă grădină, care este pe strada paralelă, au sărit gardul, fiind așteptați în stradă de două taximetre Uber de TM și duși au fost. Poliția Locală, îi păzește de pe stradă, în fața pensiunii. Cei plecați sunt transfugi, probabil sirieni. Cu câteva zile în urmă, am prevenit Poliția Locală, am vorbit și cu reprezentantul ISU, care își desfășoară activitatea în pensiune. Probabil, au crezut că bat câmpii, iar acum au lipsă în gestiune! Sunt curios, dacă va răspunde cineva, sau ca de obicei, batista pe țambal?”, a postat Paul Oană pe contul său de Facebook.
Oficial încă nu s-a comunicat nimic despre evadarea celor 10 sirieni de la centrul de carantină din pensiunea din Grădiște.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 13 =