Au crezut că pot ieși din România cu acte false. S-au înșelat

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Poliției de Frontieră Nădlac II –Csanadpalota au depistat doi cetățeni străini care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de permise de ședere falsificate.
În data de 26.06.2020, în jurul orei 18.10, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România cu destinaţia Belgia, un bărbat din Guineea, în vârstă de 25 de ani, care s-a legitimat cu un permis de ședere eliberat de autoritățile belgiene.
Tot în cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în data de 29.06.2020, în jurul orei 03.10, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, cu destinaţia Austria, un cetăţean egiptean, în vârstă de 31 de ani, care s-a legitimat cu un permis de ședere eliberat de autoritățile italiene.
În ambele cazuri, cu ocazia verificărilor specifice s-a constatat faptul că permisele de şedere prezentate la control de cei doi cetăţeni străini nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false, fapt pentru care cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul instituției, pentru cercetări.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi, întocmindu-se acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − six =