Încă un „tun” marca PNL? 9,9 milioane lei alocați pentru spații verzi, dirijați spre clientela politică liberală

Primăria Aradului alocă o sumă uriașă pentru întreținerea spațiilor verzi din Arad: 9.900.000 lei, dintre care 500.000 lei sunt destinați combaterii ambroziei. Dacă toți banii ar fi cheltuiți în scopul pentru care au fost destinați, Aradul ar trebui să arate ca o mare grădină. Realitatea este însă cea pe care o văd toți arădenii: spațiile verzi din Arad sunt lăsate în mare parte de izbeliște iar ambrozia își face de cap pentru că nu au fost efectuate la timp tratamentele necesare. În schimb, angajați ai Gospodăriei Comunale, instituția care are în grijă spațiile verzi din Arad sunt angrenați în tot soiul de activități, inclusiv la domiciliile unor personaje din anturajul conducerii liberale a Aradului. Senatorul Mihai Fifor a tras un semnal de alarmă pe contul său de pe o rețea de socializare asupra modului în care suma de aproape 10 milioane de lei este cheltuită în favoarea clientelei politice a PNL Arad.
„Bibarț și PNL „sparg“ si anul acesta 10 milioane de lei, adica vreo 2 milioane de euro, din banii aradenilor, sub pretextul întreținerii spațiilor verzi…
Aradul este în coada clasamentului, la capitolul metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. Când vine însă vorba de a cheltui bani cu întreținerea acestor spații verzi, administrația Bibarț e printre cele mai darnice din țară, cu nu mai puțin de 9,9 milioane de lei anual.
Primarul interimar Călin Bibarț a învățat, la școala lui Gheorghe Falcă, că spațiile verzi pot deveni o gaură neagră, unde să se piardă milioane și milioane de lei anual, cu destinația firmelor de casă ale PNL.
În condițiile în care municipiul Arad este penultimul în țară la capitolul metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor, aflăm cu surprindere că administrația Bibarț-PNL cheltuie anual nu mai puțin de 9,9 milioane de lei sub pretextul întreținerii acestor spații.
Orice arădean de bună credință, care a văzut recent modul în care arată parcurile, faleza, spațiile verzi din cartiere, își dă seama că aceste sume se duc în cu totul altă parte, mai puțin pentru spațiile verzi din municipiul Arad. Spre firmele de casă, de exemplu, în special spre Gospodărirea Comunală, care a devenit în ultimii ani vaca de muls a clientelei PNL, alături de Compania de Apă, Recons, CET, CTP, un loc unde și-au găsit o slujbă bine plătită zeci de simpatizanți liberali, pe care o să-i vedem în campania electorală a PNL din această toamnă.
‼️ Dacă cei de la PNL ar fura mai puțin, daca alocarile bugetare s-ar face cu gandul la cetatean si nu la grupuri de interese, cu siguranță că s-ar găsi mai mulți bani în buget pentru dezvoltare si investiții, iar arădenii n-ar trebui să mai plătească, de pilda, sume atât de mari sub forma taxelor și impozitelor locale”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × two =