Iustin Cionca, unde sunt milioanele investite în Județean? Blocul operator nu are climatizare funcțională

Conducerea Consiliului Județean Arad, prin vocea președintelui Iustin Cionca, se lăuda cu investițiile majore făcute în sistemul sanitar arădean și în special în Spitalul Județean unde au fost alocate multe milioane de euro. Problema este că nu se prea vede pe ce au fost cheltuiți banii deoarece situația din spital este departe de a fi una perfectă. După inundațiile repetate din subsolul Spitalului Municipal, parte a Județeanului, alte probleme sunt scoase la lumină de USR Arad. Și, având în vedere faptul că senatorul USR Arad, dr. Adrian Wiener, este medic, a fost director al spitalului și în perioada stării de urgență a coordonat spitalul suport COVID-19 din Secția TBC, se poate spune cu temei că semnalele de alarmă trase de USR sunt întemeiate.
„Echipamentele de climatizare ale blocului operator de la Spitalul Județean Arad nu mai funcționează de foarte multă vreme. USR Arad a adresat o solicitare imperativă Consiliului Județean Arad. În ultimele zile, temperatura înregistrată în blocul operator al Spitalul Județean Arad a urcat până la valori de 35 de grade Celsius, dublu față de temperatura recomandată pentru desfășurarea în bune condiții a intervențiilor medicale (16-18 grade).
Deși există aparate de climatizare, ele nu funcționează. Din informațiile primite, nu s-a asigurat mentenanța pentru acestea, furnizorul desemnat reclamând întârzierea plăților. În aceste condiții, au fost suspendate intervențiile care nu reprezintă urgențe, unii medici refuzând chiar să mai intre în sala de operație.
Situația are un impact negativ puternic asupra activității medicale, punând în pericol sănătatea arădenilor. Solicităm administrației, în speță Consiliul Județean, să remedieze de urgență problema și să asigure condiții optime pacienților din Arad. Acest tip de deficiență denotă o lipsă de organizare și de responsabilitate, absolut inacceptabile când este vorba de cetățenii cei mai vulnerabili, cei suferinzi. Nu este chiar atât de greu să prevezi că după primăvară vine vara și vei avea nevoie de climatizare. Numirea directorilor pe pile și relații de partid trebuie să înceteze”, se arată într-un comunicat emis de USR Arad.
În timp ce Iustin Cionca se laudă, există pacienți care își pot pierde viața pentru că nu pot fi operați în condiții optime. Și asta pentru că nu au fost găsiți bani pentru mentenanța sistemului de climatizare care a devenit nefuncțional din neglijența celor care gestionează spitalul.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici