Focar de îmbolnăvire la Sâmbăteni: aproape jumătate dintre cei 20 de bolnavi Covid-19 din județ sunt din această localitate

Conducerea Consiliului Județean Arad anunță că la ora actuală există 20 cazuri active de bolnavi Covid în județ, dintre care aproape jumătate sunt din satul Sâmbăteni. La Arad au refuzat internarea 8 pacienți, 7 dintre ei fiind tot din Sâmbăteni. Pentru a ține situația sub control, sunt pregătite 112 paturi pentru pacienții suspecți sau conformați, la Spitalul Județean. Un număr de 19 medici de anestezie și terapie intensivă și 83 de asistenți medicali sunt pregătiți pentru tratarea pacienților și există alți 15 asistenți medicali de pe alte secții gata să fie delegați, la nevoie, pe terapie intensivă. „La ora actuală la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad avem 12 pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 dintre care trei sunt pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Testăm fiecare persoană care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe și care necesită internare. Până la sosirea rezultatului pacienții sunt internați pe două secții special destinate pentru suspecții de COVID-19, câte unul în salon. Avem pregătite 112 paturi pentru pacienții suspecți sau confirmați iar dacă situația o va impune vom reveni la numărul inițial de paturi alocate în luna martie pentru COVID-19. Avem personal medical necesar pentru buna desfășurare a activității. Avem 19 medici de anestezie și terapie intensivă și 83 de asistenți medicali iar în această perioadă mai pregătim 15 asistenți medicali de pe alte secții care să poată fi delegați, la nevoie, pe terapie intensivă. Avem echipamente de protecție pentru perioada următoare. În funcție de tipul echipamentului și raportat la stocurile folosite pe luna aprilie – când s-a folosit cel mai mult echipament de protecție avem necesarul pentru 2-6 luni de zile”, a declarat Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Dacă la începutul pandemiei lucrurile la Arad au fost tratate dezastruos, Aradul ajungând la un moment-dat pe locurile 2-3 pe țară atât ca număr de cazuri confirmate cât și ca decese puse pe seama coronavirusului, la ora actuală situația este mult îmbunătățită. Autoritățile spun că țin totul sub control și se pregătesc pentru orice scenariu.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + fifteen =