Noaptea minții: în loc să apere cetățenii din Sâmbăteni, Cionca&Comp fac… politică

Focarul de la Sâmbăteni pare să se extindă fără ca autoritățile care au sarcina de a gestiona problema epidemiologică la nivelul județului să intervină pentru a readuce situația la normal. Președintele CJA, Iustin Cionca, secundat de prefect și șeful DSP se fac că nu știu despre calvarul locuitorilor comunei Păuliș. Primarul Ioan Turcin a adresat mai multe sesizări, încercând cu disperare să primească ajutor și să afle informații certificate oficial, fără vreun efect. În fața lipsei de reacție a celor care preferă să se ascundă decât să ia măsuri într-o localitate în care, în urma îmbolnăvirii singurului medic de familie, localnicii au rămas în voia sorții, senatorul Mihai Fifor a luat atitidune printr-o postare vehementă pe contul său de pe o rețea de socializare.
„Domnule doctor Timiș, domnule „doctor” Cionca și domnule prefect Stoian, pandemia nu înseamnă politică!
‼️ Ați lansat public informația că la Sâmbăteni se află cel mai mare focar de infecție cu Covid-19 din județul Arad, ați stârnit panică dar refuzați sistematic să acordați sprijin autorităților publice locale din comună.
‼️ În loc să ajutați, cu un tupeu ordinar ați căutat să aruncați răspunderea pentru ce se întâmplă la Sâmbăteni pe spatele primarului Ioan Turcin și asta doar pentru că acesta reprezintă alt partid decât PNL.
‼️ În loc de sprijin, ați luat poziția mutului atunci când, îngrozit de amploarea infecției din comună și dornic să apere sănătatea localnicilor, primarul Turcin v-a cerut în mod repetat sprijinul.
‼️ Nu puteți spune că nu știați că singurul medic de familie din Sâmbăteni este depistat pozitiv, pentru că aveați informația inclusiv de la primar. Dar asta nu v-a făcut să trimiteți alt medic acolo. Cum nu ați răspuns nici solicitării de a lua măsurile legale care se impun și care vă stau în atribuțiuni pentru a testa locuitorii comunei Păuliș pentru a stabili cât de gravă este situația infectărilor cu Covid-19.
‼️ În loc de măsuri, ați preferat gargara politică pentru că nu vă pasă de sănătatea cetățenilor comunei Păuliș și satului Sâmbăteni. Pentru voi totul este doar calcul electoral.
‼️ ‼️ Situația asta nu mai poate continua: intrați-vă în atribuțiuni, informați corect cetățenii din Păuliș, apărați-i și lăsați politica pentru mai târziu. Altfel vă veți face vinovați de orice eventuală creștere a numărului de îmbolnăviri care ar putea fi provocată de lipsa voastră de implicare!”, a scris senatorul Mhiai Fifor pe contul său de Facebook.
Situația aberantă de la Păuliș și Sâmbăteni a fost adusă și la cunoștința secretarului de stat Raed Arafat.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − nine =