Teroare la Județean: Medic chemat în fața comisiei de disciplină pentru fotografii și comentarii postate pe Facebook

Foto: Arhiva

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad s-a instituit legea terorii: un cadru medical a fost convocat în fața comisiei pentru cercetare disciplinară pentru că a postat poze și comentarii pe Facebook. Mai precis, dr. George Pribac, anatomo-patolog în cadrul Serviciului de Anatomie Patologică, este acuzat că a încălcat un articol din Regulamentul Intern al SCJUA care prevede că se interzice angajaților acordarea de interviuri sau declarații în numele sau referitor la unitate fără aprobarea conducerii și utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii spitalului. Mai mult, conform aceluiași regulament, personalul are obligația de a apăra cu loialitate prestigiul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în care își desfășoară activitatea, precum și de la a se abține de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia. Angajaților li se interzice să exprime în public aprecieri neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea spitalului, cu politicile și strategiile acestuia ori cu proiectele individuale.
Ce a „declarat” dr. George Pribac și ce aparat foto a folosit, fără aprobarea conducerii unității? Și ce critici și aprecieri „neconforme cu realitatea” a făcut? În 2 iulie, el a postat pe Facebook poze cu secția Fizioterapie inundată în urma unor ploi abundente. Probabil a utilizat telefonul mobil, aparat indispensabil unui medic mai ales în condițiile actuale, fapt care se pare că scapă conducerii spitalului. Presa a preluat imaginile dezastrului provocat de ploaie, fapt perfect normal într-o societate democratică unde dreptul la opinie și exprimare liberă este garantat. Apa care a inundat cabinete medicale și holuri a fost extrem de „conformă cu realitatea”.

(https://www.arad24.net/2020/07/02/aradul-navigabil-sectiunea-submarine-de-data-asta-in-subsolul-spitalului-municipal/)

Situația prezentată pe Facebook de dr. George Pribac este extrem de gravă, mai ales că ea oglindește o stare de fapt care durează de ceva timp, fapt recunoscut inclusiv de conducerea spitalului, cea care vrea să-l sancționeze acum. Așa cum am și prezentat la vremea respectivă. Deci, nici vorbă despre exprimarea publică a unor păreri neconforme cu realitatea, pentru că apa a existat, situația dura de mult timp iar conducerea spitalului nu a găsit soluții pentru a o rezolva. Și asta nu din cauza fotografiilor și comentariilor dr. George Pribac.

(https://www.arad24.net/2020/07/04/falca-si-bibart-stiau-dar-nu-au-facut-nimic-municipalul-este-inundat-la-fiecare-ploaie-abundenta/)

Poate în ceasul din urmă, conducerea interimară a SCJU Arad va pricepe că vremurile în care se exercita cenzura și politica pumnului băgat în gura celor care au curajul să arate nereguli a trecut de peste trei decenii. Și să se apuce de treabă, pentru a nu mai da ocazia vreunui alt „dr. Pribac” să arate cu degetul spre alte dovezi ale incompetenței manageriale care pun în pericol, în ultimă instanță, bolnavii care au nevoie de serviciile oferite de spital.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =