Prefectul care bagă pumnul în gură presei trebuie să plece!

Redacția arad24.net se solidarizează cu jurnalistul Lucian Valeriu, victima unui abuz de putere din partea unui înalt funcționar public. Nu comentăm modul în care își face meseria jurnalistul Lucian Valeriu, este răspunderea sa personală față de fiecare documentare pe care o face și fiecare cuvânt scris. Și respectăm dreptul său la opinie și la liberă manifestare în plan jurnalistic și editorial.
Protestăm însă cu fermitate față de fapta înaltului funcționar public, de această dată chiar prefectul județului Arad, care s-a folosit de puterea pe care i-o dă funcția pentru a comite un abuz, punând o instituție a statului, Poliția, să acționeze pe post de „recuperator” pentru a-i servi un interes personal.
Prefectul județului Arad are un diferend în instanță cu jurnalistul Lucian Valeriu. Este misiunea Justiției să se pronunțe în acest caz, fără nici un fel de imixtiune din afară. Dar pentru a avea câștig de cauză, prefectul nu are dreptul să facă apel la funcția sa pentru a primi documente despre care consideră că îl vor ajuta în instanță.
Pentru că acest abuz s-a produs împotriva unui jurnalist, fapta poate fi privită și ca o tentativă de a intimida presa independentă din Arad. Și pentru asta, noi considerăm că prefectul trebuie să plece. Cei care l-au numit nu trebuie să se întrebe acum de ce. Această întrebare trebuia pusă atunci când a fost numit în funcție. Dubiile legate de această numire se dovedesc acum perfect întemeiate.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 6 =