Senatorul Fifor cere demisia prefectului Aradului: Stoian și-a folosit funcția să intimideze un ziarist

Senatorul Mihai Fifor îi cere ministrului Marcel Vela o anchetă la nivelul Prefecturii Arad, după ce prefectul Gheorghe Stoian vrea să bage pumnul în gura presei, folosindu-se de funcția sa.

A fost prima reacție a unui politician arădean, după ce în urmă cu câteva ore presa din Arad a cerut demisia prefectului Stoian.

„ Cer public, de urgenta, ministrului de Interne, Marcel Vela, o ancheta la nivelul Prefecturii Arad!‼️ Cer public demisia prefectului Stoian, un personaj sinistru al administratiei aradene! Este inadmisibil ca, in 2020, intr-un stat european, reprezentantul unei institutii publice sa isi foloseasca functia abuziv, pentru a intimida un jurnalist. Concret, prefectul Aradului, domnul Gheorghe Stoian a solicitat Politiei Arad documentele de acreditare ale jurnalistului Lucian Valeriu. Un mic detaliu, care zic eu, agraveaza situatia: prefectul l-a dat in judecata pe jurnalistul cu pricina, pentru ca nu i-a convenit un articol publicat de acesta. A pierdut procesul, in prima instanta. Asa ca ….a recurs la acest abuz in serviciu. Intrebarea mea, dar si a jurnalistilor aradeni, care au facut front comun cu Lucian Valeriu este: ce lege crede domnul Gheorghe Stoian ca-i permite sa verifice acreditarea si datele pesonale transmise de un jurnalist unei alte institutii? De cand e Politia Romana in subordinea Prefecturii? Nu e prima data cand acest personaj derapeaza de la lege si comite abuzuri grave in functie. Poate, de data aceasta, Marcel Vela se va sesiza si va lua masurile necesare”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + sixteen =