14 turci găsiți ascunşi într-un TIR încărcat cu peşte

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi întru-un TIR încărcat cu peşte, paisprezece cetăţeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În data de 30.08.2020, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă 44 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo, cu semiremorca marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, el transporta peşte, pe ruta Turcia – Olanda. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că sigiliul vamal prezintă semne de deteriorare, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit, în urma căruia au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorca automarfarului, deasupra cutiilor cu peşte, paisprezece cetăţeni străini.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Turcia, paisprezece bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 15 =