Răspuns la articolul adresat părinților elevilor Liceului Ioan Buteanu Gurahonț din ziarul Gura Honțului (publicație locală) nr. 76, anul 2020, pagina 4.

Dragi părinți,

Iată-ne în fața unui nou început! Pășim în noul an școlar 2020-2021, pe care ni-l dorim cu toții mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credința și speranța într-o lume mai bună!

Așa după cum ați constatat și dumneavoastră în mass-media, cursurile acestui an școlar vor începe în data de 14.09.2020, desfășurându-se în condițiile impuse de apariția virusului SARS-COV-2 și în conformitate cu legislația în vigoare.

La fel cum s-a manageriat pregătirea pentru examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat) din luna Iunie 2020, desfășurarea examenelor naționale, admiterea la liceu, în aceste condiții generate de SARS-COV-2, oferind siguranță copiilor dumneavoastră, decurgând totul fără probleme, odată cu începerea noului an școlar, dar și pe parcursul acestuia, vom face tot ceea ce intră în atribuțiile noastre pentru siguranța copiilor dumneavoastră. Vă asigurăm de acest lucru, chiar dacă am asistat la critici cu iz politic, propagandist, venite doar în momente electorale.

Este regretabil faptul că o persoană, care are în spate experiența de dascăl de-o viață și cinci ani de directoriat, împrăștie cu noroi, din nou, în conducerea, personalul, instituția pe care a condus-o și din al cărei colectiv a făcut parte. Ne-aducem aminte cu toții, pe această cale, cum aceeași persoană, tot în an electoral, acum 4 ani, schimba actuala conducere, politic, folosind exprimări jignitoare și manifestând o atitudine nedemnă de un fost cadru didactic, de un om intelectual. Până la urmă, dreptatea s-a făcut, chiar dacă în cadrul concursului de director din 2016, această persoană, înarmată cu aceleași arme ale răutății, a încercat manevre mizerabile (Vestitele note de 2 și 3 acordate actualei conduceri care a participat la acel concurs).

Am nădăjduit că stimabila doamnă va căuta pacea și unitatea, va dori liniștea și înțelegerea în comunitate, așa după cum însăși declara în ziarul local mai sus menționat. Se pare că nu este așa. Toate acestea ne determină să credem că dumneaei chiar face parte din acea categorie care caută dezbinarea, dușmănia, promovând ura și răutatea în comunitate.

Cu toată considerația, dar d-na. primar mai bine și-ar fi îndeplinit toate atribuțiile față de școală, în calitate de ordonator principal de credite, decât să folosească școala drept material electoral.

Cu privire la proiectul de reabilitare a Liceului Ioan Buteanu Gurahonț, trebuie să știe toată lumea că acesta este finanțat de către Ministerul Dezvoltării, iar în ceea ce privește implementarea proiectului, responsabilitatea aparține Primăriei, nu unității școlare.

Începem un nou an școlar, iar potrivit scenariilor oferite de Ministerul Educației și Cercetării, în această situație de SARS-COV-2, trebuie să respectăm câteva reguli, printre care numărul de elevi în fiecareclasă. Ținând cont că din luna Martie 2020, odată cu apariția virusului SARS-COV-2, elevii și-au desfășurat activitatea educativă on-line, considerăm că s-ar fi putut lucra la reabilitarea clădirii liceului de zor, lună de lună, după cum se afirma în ziarul local Gura Honțului, ziar care, conform denumirii, ar trebui să fie al tuturor locuitorilor comunei Gurahonț, nu doar un ziar propagandist, al unei singure persoane. Din păcate, după cum se poate observa, lucrările nu sunt finalizate.

Deși au fost în activitate toată vara, reprezentanții Primăriei ar fi trebuit să profite de situația pandemică în ce privește derularea lucrărilor. Datorită acestui fapt, ne aflăm acum în imposibilitatea de a crea un spațiu suficient pentru desfășurarea activității instructiv-educative. Mai mult, nici mobilierul promis nu există deocamdată în sălile de clasă.

Stimați părinți, întotdeauna veți avea în conducerea și-n întreg personalul școlii un partener, iar orice problemă care se va ivi, o vom rezolva ca și până acum, oferindu-vă sprijin tuturor. Spunem aceasta, pentru că datoria noastră comună este să ne dăm silința să formăm din copilul nostru un OM și un caracter.

Vă mulțumim, dragi părinți, pentru că ați fost și sunteți mereu alături de noi, sprijinindu-ne. Vă dorim multă sănătate, să vă bucurați de copiii dumneavoastră și să nu uitați: Copiii dumneavoastră sunt și copiii noștri!

Dumnezeu să ne ocrotească și să ne ajute pe toți!

Conducerea Liceului Ioan Buteanu Gurahonț

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + one =