Ziua sirienilor, la granița de vest

Foto: Arhiva

Șase cetățeni sirieni au fost depistați la Curtici și Nădlac II pe când încercau să iasă ilegal din România. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat cinci persoane, cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu ajutorul unui cetăţean român.
În data de 03.09.2020, în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Citroen, model C4, condus de un cetăţean român în vârstă de 22 de ani. Poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturismul oprit pentru control se mai aflau cinci cetăţeni care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind conduşi la sediul Sectorului Poliției de Ffontieră Curtici, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci cetăţeni din Siria, patru bărbaţi și un minor. Adulții au vârste cuprinse între 24 şi 31 ani, iar minorul are 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoturismului, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.
O altă femeie din Siria a fost găsită ascunsă înportbagajul unei mașini, la Nădlac II. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sirian în vârstă de 50 ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au controlat amănunțit autoturismul, descoperind o femeie ascunsă în portbagaj. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este cetățean din Siria, are 19 de ani şi este solicitantă de azil în ţara noastră. Ea a declarat că intenţiona să ajungă în vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =