[VIDEO] VEZI AICI DOVADA: PNL l-a numit șef la spital pe dr. Wiener, candidat USR la Primăria Aradului

Surprize… surprize la o emisiune TV care ar fi trebuit să fie o dezbatere electorală între doi candidați la Primăria Aradului, liberalul Călin Bibarț și dr. Adrian Wiener de la USR. Prima surpriză: în locul lui Călin Bibarț, la dezbatere s-a prezentat șeful lui de partid, europarlamentarul Gheorghe Falcă. Practic, Falcă a arătat întregului electorat că Bibarț este doar o marionetă de-a sa, care nu ar fi făcut față unei dezbateri cu ceilalți candidați.
După ce a spălat onoarea partidului pe care-l conduce, prezentându-se în locul candidatului, europarlamentarul Gheorghe Falcă a explicat ceea ce se vorbea de mult timp pe la colțuri în Arad: că există un blat între PNL și USR. Adică, dr. Adrian Wiener, senator USR, care este directorul Spitalului COVID din Grădiște a fost numit în această funcție chiar de către PNL. „Când ați fost director, de care parte ați fost?” l-a întrebat Falcă pe Adrian Wiener, candidatul USR la Primăria Aradului. „Acum că sunt coordonator medical al unui spital care se îndrepta spre dezastru, de ce parte credeți că sunt?” a replicat senatorul USR. Gura păcătosului, adevăr grăiește: „Eu sunt sigur că doar cei din PNL, că PSD nu putea”, a explicat Gheorghe Falcă. „PNL-ul m-a numit acolo?” a spus directorul Spitalului COVID din Grădiște, uitând probabil că această unitate sanitară se află în subordinea Spitalului Județean, deci a Consiliului Județean condus de tripleta liberală Cionca-Bîlcea-Cadar. Apoi, Gheorghe Falcă a ținut să fie mai explicit în discuția cu Wiener: „Dar putea să vă numească altcineva?”
Gheorghe Falcă a demonstrat în direct ceea ce se bănuia: dr. Adrian Wiener, senator USR, a ajuns coordonator al secției COVID fiind numit pe funcție de PNL. Dr. Adrian Wiener a fost, în perioada 2011-2015, director al Spitalului Județean Arad, fiind numit la vremea respectivă în funcție de fostul președinte al CJA, Nicolae Ioțcu (PDL). Gurile rele spuneau la vremea respectivă că dr. Wiener nu îndeplinea condițiile legale pentru a ocupa acest post, nefiind medic primar. Ceea ce nu l-a împiedicat să conducă spitalul inclusiv în perioada mai dificilă când de la o achiziție de utilaje sanitare a demarat dosarul în urma căruia fostul președinte al CJA, Nicolae Ioțcu, susținătorul său, a ajuns să fie condamnat pentru corupție. În ceea ce privește actuala poziție de coordonator al secției COVID, postură pe care dr. Adrian Wiener o „partajează” cu cea de senator, fiind plătit cu bani grele pentru ambele, formația sa profesională nu pare să îl indice a fi omul potrivit la locul potrivit. Dr. Adrian Wiener este medic internist, cu specializare în Ecografie Generală, nu infecționist, specialist ATI sau specializat în boli ale plămânului, ca și alți medici din țară care ocupă funcții similare. Este și doctorand, dar nu în Medicină, ci Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării. Ceea ce ne amintește că đr. Adrian Wiener s-a remarcat nu prin performanțe ale actului medical, înainte de a deveni director de spital județean, ci ca purtător de cuvânt al instituției. Putem deci deduce că în numirile ale a contat în principal „factorul politic”, adică sprijinul PNL (fost PDL) Arad. Pentru că marea sa revoluție managerială a fost să oprească imediat ce a fost numit pentru prima dată practica încuierii bolnavilor în saloane, practicată de predecesorul său, care a adus secției COVID din Grădiște tristul renume național „Spital al Groazei”. Și, da, a mai făcut ceva: a adus ouă colorate de Paște bolnavilor, mare parte din ei aflați la dietă. Asta, evident, în paralel cu încasarea salariului foarte generos plătit tuturor celor aflați în linia întâi de luptă cu COVID, fie ei și senatori, cu alt salariu generos plătit tot de statul român.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + nineteen =