Captură la Nădlac: 25 de cetățeni străini au vrut să iasă din țară ascunși într-un TIR încărcat cu piese de mașini

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat douăzeci și cinci de cetăţeni din Siria și Palestina, ascunşi întru-un automarfar încărcat cu piese auto, care cu sprijinul unui șofer turc încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În data de 19.09.2020, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, în aproprierea stației CFR din orașul Nădlac, a fost oprit în trafic un TIR condus de un cetăţean turc, în vârstă de 33 ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto pe ruta Turcia-Polonia. Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal este deteriorat, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în semiremorca automarfarului au fost descoperiţi douăzeci și cinci de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, pentru cercetări.
În cadrul cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din douăzeci și patru de cetățeni sirieni și un palestinian, dintre care șase minori, o femeie și optsprezece bărbați. Tot la verificări s-a stabilit că adulții au vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, minorii având vârste între 4 şi 16 de ani, și au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii depistați ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 3 =