Lovitură din partea CNSAS: opt candidați la alegerile locale, printre care și un arădean, foști colaboratori ai Securității

Ioan Igret in campanie electorala

Cu doar trei zile înaintea alegerilor locale din 27 septembrie, CNSAS aruncă pe piață o adevărată bombă: printr-un comunicat de presă emis astăzi, 24 septembrie, se anunță public faptul că opt candidați care concurează pentru diferite funcții la alegerile locale au decizii de foști colaboratori ai Securității, conform unor sentințe ale unor instanțe de judecată.

(vezi aici: http://www.cnsas.ro/documente/comunicate%20presa/2020/Comunicat%20presa%202020.09.24.pdf)

Cel mai răsunător nume de pe listă este cel al fostului președinte, Traian Băsescu, candidat la funcția de primar general al Capitalei. CNSAS a câștigat procesul pe fond, dosarul fiind în curs de soluționare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe listă, la poziția nr. 4, apare și numele unui arădean, Ioan Igreț, candidat pentru postul de consilier județean, care a avut calitatea de colaborator al Securității conform unei sentințe dintr-un proces câștigat definitiv de CNSAS. Ioan Igreț candidează la Consiliul Județean Arad pentru un post de consilier județean pe listele Partidului Republican. Numele său apare însă și pe lista de consilieri municipali a partidului, fapt care nu este menționat în comunicatul CNSAS.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 11 =