Probleme în „parohia” condusă de dr. Wiener? Un medic acuză: bolnavii sunt încuiați în secția din spitalul COVID

Foto: Arhiva

Noutăți în fostul „Spital al groazei”, păstorit acum de senatorul dr. Adrian Wiener: conform postării unui medic pe o rețea de socializare, acum bolnavii nu mai sunt încuiați în saloane, pentru că întreaga secție ar fi încuiată iar cei internați pot lua legătura doar telefonic cu cadrele medicale. În timp ce senatorul-doctor este pe la Senat sau, mai nou, în campanie electorală, alții fac legea acolo iar aparținătorii nu pot trimite hrană bolnavilor decât cu mare greutate pentru că nimeni nu vrea după o anumită oră să intre pe secție. Acestea și încă altele pot fi lecturate pe postarea dr. George C. Pribac de pe contul său de pe o rețea de socializare.
„FACEM ARADUL BINE ? (R)EVOLUȚIA LUI WIENER: “A DESCHIS SALOANELE, DAR A ÎNCUIAT SECȚIA”
Adrian Wiener a beneficiat și beneficiază în continuare de salarii “grase” de la Spitalul Județean păstorit de Consiliul Județean condus de Iustin Cionca, deși el ponta și în Senat. Dar făcea câteva gărzi la Infecțioase pentru care încasa salarii cam cât un medic care avea norma întreagă la Arad. A venit pandemia și experiența doctor-senatorului trebuia valorificată: pentru că a avut tangență cu Infecțioasele, deși nu este specializat în domeniu, a fost uns, cu girul aceluiași Cionca și al PNL Arad, ca și coordonator al secției COVID Grădiște.
Ajuns la spital într-un moment critic, când toată țara vorbea de „Spitalul groazei” de la Arad, cu bolnavi încuiați în saloane și uitați acolo cu zilele, Adrian Wiener a făcut o adevărată „revoluție”: a descuiat saloanele dar… A ÎNCUIAT SECȚIA (așa cum m-au informat surse din spital). Altfel spus, la secția coordonată de el, se intră de 2-3 ori pe zi când câte o asistentă mai curajoasă îmbracă combinezonul special de protecție și împarte medicamente bolnavilor. În rest, aceștia sunt lăsați singuri, cu ușile saloanelor descuiate dar cu secția total izolată de exterior. Povestește cineva că a adus într-o seară hrană de acasă pentru un pacient internat care nu se afla în stare gravă. Dar nu a avut cine să-i ducă mâncarea pentru că secția păstorită de dr. Wiener era încuiată. „Credeți că intrăm noi acolo când vrem, că ne luăm toată ziua echipamentul acesta pe noi? Veniți dimineață și vedem!”, i-ar fi spus o asistentă.
Dr. Adrian Wiener, candidat la Primăria Aradului, ar trebui să explice clar ce l-a recomandat pentru a fi promovat ca și coordonator al secției COVID din Grădiște: competența profesională, care nu poate fi probată în domeniu, neavând specializările necesare, fapt care nu l-a împiedicat să câștige bani frumoși de la Județean, care i-au dublat indemnizația de senator sau protecția de partid? Este vorba, evident, de Partidul Național Liberal, care la Arad taie și spânzură inclusiv atunci când este vorba despre promovări sau demiteri din sistemul sanitar păstorit de CJA și de Iustin Cionca.
A afirmat-o clar și fără echivoc însuși Gheorghe Falcă: acesta i-a spus direct într-o emisiune televizată că PNL l-a făcut șef peste spital. Timp de 4 ani numit de PDL-PNL pe posturile de Director Medical și Manager interimar, FĂRĂ CONCURS, FĂRĂ UN MINIM EXAMEN ‼️
Arădenii trebuie să știe cine este și ce face de fapt dr. Adrian Wiener la conducerea spitalului COVID. Își face imagine pe durerea oamenilor, pozând patetic în combinezonul special pe care îl îmbracă pentru ședințele foto, nu pentru a intra în saloane. Acolo unde bolnavii sunt lăsați în voia Domnului, într-o mare secție izolată de exterior și fără a beneficia clipă de clipă de asistență de specialitate, așa cum s-ar cuveni. Pentru că departe de ochii șefului-politician, legea o fac asistentele și cei care se feresc cât pot de contactul cu bolnavii, pe care îi văd foarte rar și atunci doar pentru a le înmâna medicamentele.
Facem Aradul, bine? – pare să fie adevăratul slogan al lui Adrian Wiener și al protectorilor săi din PNL Arad, cărora le face de fapt jocul și care îl recompensează de ani de zile cu salarii grase de la spitalul păstorit de Cionca și acoliții săi de la CJA.
Și „îl fac” împreună de atâția ani, mult prea mulți ani.
Dar toate acestea vor înceta: în 27 septembrie, e rândul nostru să însănătoșim Aradul! Iar personajele de teapa lui Adrian Wiener și a susținătorilor lui din PNL vor trebui să tragă pe dreapta, că le-a ajuns.”, a postat dr. George C. Pribac pe contul său de Facebook.
Dr. George C. Pribac a mai tras semnale de alarmă privind probleme din interiorul Spitalului Județean Clinic de Urgență Arad. Pentru curajul său de a arăta adevărul, este târât de conducerea spitalului prin comisii disciplinare. Acum, el ridică probleme legate de spitalul COVID din Grădiște, condus de dr. Adrian Wiener.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =