Structurile MAI spun că procesul electoral se desfășoară fără probleme în județul Arad

Foto: Arhiva

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne apreciază că lucrurile decurg fără probleme majore în ziua votului la Arad. Pe raza județului Arad, procesul electoral se desfășoară în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite, forțele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfășurate în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și facilitarea procesului electoral, în 437 de secții de votare, constituite pe raza județului Arad, în 375 de locații.
Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incidente.
În cursul acestei zile, paza și protecția secțiilor de votare din județ este asigurată de 264 de polițiști, 82 de jandarmi, 51 de pompieri și 32 de polițiști de frontieră, precum și 8 lucrători de alte structuri ale M.A.I.
Până la această oră, cu privire la exercitarea dreptului de vot, au fost întocmite două dosare penale, astfel: unul pentru fraudă la vot, în localitatea Nădlac, unde, o femeie, cetățean al Republicii Moldova, cu drept de ședere temporar pe teritoriul României, a votat fără a avea acest drept, iar la Moneasa, pentru nerespectarea regimului urnei de vot, unde un bărbat din Moneasa a intrat într-o locuință cu urna mobilă, fără a avea acest drept.
De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale. Până la ora 16.00. au fost semnalate 12 incidente electorale, dintre care 10 prin apel 112, o sesizare direct și o sesizare SIMPV, fiind confirmate două incidente.
Forțele Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + seven =