Primăria lui Bibi, ca la Radio Erevan: nu le dă, dar le ia

Foto: Arhiva

Visurile frumoase privind modul în care Primăria Arad va sprijini după alegeri cluburile UTA și echipa de baschet feminin s-au risipit rapid. Prima lovitură a fost la prima ședință de CLM de după alegeri, când proiectul de hotărâre privind sprijinul financiar pentru echipele de top din sportul arădean a fost retras. După care a apărut un zvon, demn de Radio Erevan: Primăria condusă acum legitimat de alegeri de Călin Bibarț nu doar că nu plătește bani, dar va lua bani de la UTA pentru închirierea stadionului Francisc Neuman. Exact, a acelui stadion a cărui construcție a tot trenat ani la rând pentru a putea fi inaugurat fix înainte de alegeri, pentru a vedea suporterii arădeni ce primar destoinic este cel supranumit „Bibi”. Și pentru ca totul să capete o formă oficială, Primăria explică într-un comunicat de presă ce considerente stau la baza deciziei de a închiria stadionul echipei pe care în mod normal ar trebui să o sprijine.
„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în legătură cu proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru exploatarea Stadionului Municipal Arena Francisc Neuman ce va fi supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad din data de 9 octombrie 2020, Primăria Arad face următoarele precizări:
În vederea stabilirii tarifelor de utilizare a Stadionului Municipal în conformitate cu prevederile legii, Primăria Arad, prin serviciul de specialitate, a ținut cont de cheltuielile estimative pe care le presupune întreținerea stadionului. Astfel, s-a ajuns la valoarea de 13.500 lei, tarif pentru închirierea bazei pentru o competiție sportivă, antrenament oficial și meci oficial și include posibilitatea folosirii suprafeței de joc, a două vestiare, a cabinetului medical și a celui antidoping. Rezultă astfel un tarif de 1.928,57 lei/oră pentru închirierea Arenei Francisc Neuman.
În țară, închirierea în condiții similare a Stadionului Ilie Oană din Ploiești ar însemna 17.500 lei, a Stadionului Municipal Târgu Jiu 35.000 lei, la care se adaugă 50 % din valoarea biletelor vândute. Tarife incomparabil mai mari găsim la Cluj Napoca unde Arena Cluj se închiriază pentru evenimente fotbalistice cu 9.000 euro, iar în capitala Olteniei, la Craiova, Stadionul Ion Oblemenco practică un tarif de 8.200 euro pentru găzduirea unui meci de Liga 1”, sună textul comunicatului de presă emis de Primăria municipiului Arad.
Poate, pentru a mai aduce o brumă de bani mărunți la bugetul municipiului, Călin Bibarț va organiza pe stadion și un concurs de tir cu praștia, cu taxă, pentru că nu demult a arătat cât de bine stăpânește știința de a arunca cu pietre bine țintit spre „dujmani”. Sugerăm și o denumire: „Cupa Branconierul de Lipova”, Ediția I, revăzută și adăugită.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + thirteen =