S-a întâmplat la Nădlac: copil de două luni găsit printre sulurile de hârtie igienică dintr-un TIR

Foto: Arhiva

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-autostradă au găsit un copil de două luni, dar și alte zeci de persoane, într-un TIR care transporta hârtie igienică în Belgia.
În această dimineață, în jurul orei 09.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie igienică, pe ruta Turcia – Belgia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, 45 de cetăţeni din Siria, Irak, Tunisia şi Palestina, dintre care 37 adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani şi 8 minori, cu vârste între 2 luni şi 17 ani.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şofer, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − four =