Provocare pentru Guvern: CNIPMMR propune un program de guvernare în domeniul economic

Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a lansat astăzi un program de guvernare al mediului de afaceri pentru perioada 2021-2024.
Potrivit estimărilor Comisiei Europene, produsul intern brut al UE (PIB) a scăzut cu aproximativ 15 % în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, din cauza epidemiei de SARS-Cov 2, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, se estimează că economia UE va scădea cu peste 7 % în 2020. Cu toate acestea, în scenariul cel mai pesimist al unui al doilea val și al prelungirii măsurilor de izolare, s-ar ajunge peste tot la o scădere de 16 % din PIB în acest an.
Conform Cartei Albe a IMM-urilor, ediția 2020, întreprinzătorii au indicat că în perioada actuală se confruntă cu următoarele dificultăți: incertitudinile evoluțiilor viitoare (semnalată în 55,69% din IMM-uri), scăderea cererii interne (52,42%), suspendarea temporară a activității datorată situației Covid-19 (49,03%), pregătirea şi menținerea personalului (47,09%), birocrația (43,70%).
Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România își propune ca sistemul economic să rămână funcțional şi performant în perioada de criză declanșată de pandemia Covid-19 şi după aceasta. IMM-urile din România trebuie să crească mai mult şi mai repede, prin susținerea primită din partea programelor cu finanțare din fonduri europene în special şi în domenii care se regăsesc în economia viitorului. Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România propune finanțarea întreprinderilor, în special microîntreprinderile şi întreprinderile mici, care doresc să îşi schimbe obiectul de activitate sau să îşi dezvolte activitățile prezente şi în mod deosebit prin digitalizarea afacerilor. De asemenea, este prioritar susținerea angajaților pentru recalificare în domeniile economiei digitale şi ale profesiilor bazate pe folosirea tehnologiei informației.
Viziunea mediului de afaceri se bazează pe patru piloni: crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă față provocărilor viitorului: digitalizarea, tranziția către o economie verde, concurența pe piețele internaționale; Resurse umane calificate şi cu competențe în tehnologia informației; Susținerea inițiativelor antreprenoriale; digitalizarea relației mediul privat – administrația publică.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − nine =