Rezolvare liberală pentru circulația trenurilor pe ruta Ineu-Brad: ministrul ne aburește

Deputatul Florin Tripa l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe tema preconizatei întreruperi a legăturii feroviare pe relația Ineu-Brad și retur, de la 1 ianuarie 2021, măsură care va afecta grav un număr însemnat de navetiști din județul Arad. Răspunsul Ministerului Transporturilor a venit însă, deși se solicitaseră rezolvări și soluții care să compenseze retragerea operatorului privat care deservește tronsonul feroviar respectiv, cele trei pagini emise de minister abundă în, putem spune fără teama de a greși, simple abureli. Într-un mod abracadabrant, Ministerul Transporturilor se încurcă în explicații, temeiuri legale aruncate de-a valma, fără a trage însă o concluzie clară și, mai ales, fără a oferi soluția solicitată și așteptată de arădeni.
Deputatul Florin Tripa a sancționat modul în care ministerul condus de liberalul Lucian Bode își bate joc de speranțele arădenilor navetiști de a putea circula cu trenul pe linia Bradului, cum este cunoscută de multe decenii această legătură feroviară. El a postat un comentariu elocvent pe contul său de pe o rețea de socializare.
„Dragi cetățeni de pe Valea Crișului, în urmă cu 3 săptămâni am făcut o interpelare oficială, adresată ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pe tema situației legăturilor feroviare pe linia Ineu – Brad și retur. În notă, ceream soluții concrete, de la nivel ministerial, care să compenseze retragerea operatorului Regio de la 1 ianuarie 2021, de pe tronsonul cuprins între Ineu (judeţul Arad) şi Brad (judeţul Hunedoara), prin care un număr însemnat de localități rămân, efectiv, „rupte de lume”. Nu mai comentez impactul profund negativ și consecințele, în special pentru navetiști, care derivă din încetarea operării Regio pe această rută de la începutul anului viitor. În spiritul echipei guvernamentale din care face parte, ministrul Bode mi-a răspuns, cam în cheia explicațiilor zilnice de gen “Nelu Tătaru”. “Ar fi posibil…..dacă”, “se fac eforturi pentru, în condițiile în care”. Adică alte multe necunoscute, învelite în 3 pagini de scuze tehniciste, cu n referințe la chestiuni de bucătărie internă care nu îi privesc pe cetățeni. Eu am pus o întrebare simplă ! Astfel răspunzi în momentul în care vrei să te speli pe mâini de orice responsabilitate, amânând răspunsul cam cum face Ludovic Orban când e vorba de buget sau de majorarea pensiilor și alocațiilor. Pentru conformitate și transparență, vă pun la dispoziție poziția oficială a ministrului Bode”, a scris deputatul Florin Tripa pe contul său de Facebook.
Puteți vedea aici în toată „splendoarea” sa abureala lansată de Ministerul Transporturilor pe tema interpelării deputatului Florin Tripa, semnată „cu bară” de Lucian Bode.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − seven =