[VIDEO] Razii de anvergură la Arad: două rețele, de trafic de migranți și infracțiuni informatice, au fost destructurate

Foto: Arhiva

La data de 11 noiembrie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, desfășoară două acțiuni, pentru destructurarea a două grupări organizate, specializate în infracțiuni informatice și trafic de migranți.
Astfel, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere privind persoane bănuite că ar fi acționat în mod coordonat, cu scopul de a obține date de identificare ale unor carduri bancare care le permiteau efectuarea de tranzacții online, realizând atacuri informatice asupra unor conturi pe rețele sociale și jocuri de pariuri on-line, prin modificarea datelor de conectare, obținând astfel controlul total asupra acestora.
Unul dintre membrii grupului infracțional, fost angajat al unei unități hoteliere, este bănuit că ar fi transmis membrilor grupării datele de identificare ale cardurilor bancare ale persoanelor cazate în unitatea respectivă. Anchetatorii spun că 11 persoane au căzut victime acestei rețele, cauzându-se un prejudiciu de 10.870 de lei.
De asemenea, polițiștii și procurorii efectuează 2 percheziții domiciliare, în județul Arad și pun pune în aplicare 7 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite că în perioada 2019-2020 au făcut mai multe transporturi clandestine de migranți, peste frontiera de stat a României cu Ungaria, având ca destinație finală Germania și Austria. Pe parcursul anchetei, au fost interceptate 3 grupuri de migranți, formate din 92 de persoane, care provin din state non-UE, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat a României cu Ungaria, prin zona verde sau ascunși în mijloace de transport.
În cauză, s-a realizat un schimb permanent de date și informații cu autoritățile judiciare din Germania, Austria și Ungaria, în cadrul cooperării internaționale.
Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. De asemenea, la acțiune participă jandarmi din cadrul I.J.J. Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =