Afganii pleacă cu TIR-urile din România

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II -autostradă au depistat cinsprezece cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu deşeuri de aluminiu, respectiv piese metalice.
În data de 17.12.2020, în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din România în vârstă de 35 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de aluminiu pe ruta România – Ungaria.
În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul TIR-ului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, opt persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.
Astăzi, în jurul orei 04.30, la același punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 12 si 32 de ani, ascunşi într-un TIR încărcat cu piese metalice, condus de un cetăţean român
În ambele situaţii, cetăţenii străini care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 13 =