[VIDEO] Vaccinul anti COVID a intrat în România: camionul a plecat însoțit de poliție spre București

Primele doze de vaccin anti COVID au intrat astăzi, prin Vama Nădlac 2. Camionul a ajuns în România după ora 13.

Raed Arafat, șeful DSU a fost prezent la Nădlac și a arătat că acest vaccin a fost un efort comun al întregii Uniuni Europene.
„Asistăm la un moment istoric. Lumea a găsit o soluție și începem să o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană împreună a reușit să nu dezamăgească cetățenii Uniunii Europene. Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale Uniunii Europene, astfel încât să înceapă campania în toate țările membre Uniunii Europene, împreună. Asta a fost un efort imens, la care au participat toate statele membre, inclusiv România. Achiziție comună, abordare comună și bineînțeles, pentru partea de vaccinare, o implementare comună și împreună. Este o speranță, o lumină de la capătul tunelului… dar, atenție, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și uităm de măsurile care sunt obligatorii: măsurile de distanțare, purtarea măștii. Asta este abia un început, va dura până va avea un impact. De astăzi vom lucra pe două fronturi: frontul de combatere și de limitare a răspândirii virusului SAR-COV2 și frontul de vaccinare și de prevenire care sperăm că va duce la rezolvarea acestei probleme, pe care le rezolvăm în timp”, a spus Raed Arafat.
Astăzi prin Vama Nădlac au intrat primele 10.000 de doze, următorul transport va fi în 28 decembrie. Practic, săptămânal vor ajunge în România 140.000-150.000 de doze.„Este ziua în care primim prima tranșă de vaccinuri anticoronavirus, e o tranșă simbolică, care va ajunge mâine dimineață în Institutul Cantacuziono. Ea va fi alocată primelor zece unități medicale implicate în lupta anticoronavirus. Mă bucur să văd că există interes pe subiect, toate aceste lucruri ne obligă să demarăm o campanie împreună cu experții”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare anticoronavirus. Acesta a spus că încă ne aflăm în pandemie, sunt mii de persoane care se îmbolnăvesc zilnic și măsurile trebuie respectate în continuare. „Există o strategie de vaccinare. Prima persoană care va fi vaccinată va fi din rândul personalului medical”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță. Acesta a arătat că în momentul de față rata de refuz la vaccinare este de 30-40% din populația țării.
Camionul încărcat cu vaccinul anti COVID a plecat însoțit de poliție spre București.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 7 =