Primarul din Livada vrea să dizolve Consiliul Local ales acum trei luni

Abia au trecut alegerile, dar primarul comunei Livada, Iosif Bimbo, a decis că nu-i place Consiliul Local și vrea să-l dizolve. Problema mare a edilului este că actualul Consiliu Local, ales democratic, nu îi acceptă toate propunerile, dacă acestea nu sunt documentate.
Iosif Bimbo, primarul din Livada nu mai vrea Consiliul Local ales democratic acum trei luni și vrea un referendum pentru a dizolva Consiliul. Motivul invocat de Bimbo este „Blocarea investițiilor începute, inclusiv cele pe fonduri europene. Blocarea funcționării și asigurarea serviciilor către populație”. Situația nu e chiar așa cum o prezintă primarul Bimbo, iar consilierii locali nu îi votează toate proiectele dacă acestea nu sunt bine argumentate. „În mod cu totul ridicol, la numai trei luni de la alegeri, Bimbo vine cu o idee năstrușnică, aceea de a strânge semnături pentru un referendum local, pentru dizolvarea Consiliului ales pe… 27 septembrie. De ce? Pentru ca structura actuala a Consiliului il nemultumeste profund, majoritatea constituita in acest moment fiind in totala opozitie cu domnia sa”, a explicat președintele PSD Arad, Mihai Fifor.
Adrian Florin Țolea, fost contracandidat al lui Bimbo în alegerile locale, actual consilier local a explicat situația: „Cât de responsabil ești tu – primar BIMBO – să vrei să faci un referendum pe #banii noștrii, ai #cetățenilor comunei, la doar 3 luni de la alegeri, doar pentru că niște consilieri, cu legitimitate, au votat altceva decât îți doreai tu?!! Nu ai adus la ședința de Consiliu #referate de necesitate, #note explicative, #facturi, #documente, etc. pentru a i convinge pe consilieri și acum te răzbuni pe toată comuna?!” De fapt, edilul vorbește de proiecte blocate, dar se pare că este vorba despre eventuale afaceri care nu i-ar fi avantajat deloc pe locuitorii din Livada. Adrian Țolea, consilier local a arătat de ce nu s-a votat proiectul susținut de primarul Bimbo: studiul de fezabilitate este deja efectuat, gratis, pe bani europeni, dar edilul din Livada vrea să-l mai facă încă o dată., pe banii comunei „Bani care ar trebui dați (așa ar vrea primarul) unei firme de prin Cluj, firmă care a mai primit peste o sută de mii de euro din bugetul comunei noastre (nu știu pt ce… am vrea să aflăm, poate ne spune primarul)”, susține Țolea.
„O vorbă din bătrâni spune că adevărul va ieși, #întotdeauna, mai repede sau mai târziu, la iveală, fie că vorbim de așa zisa #canalizare (care este doar un studiu făcut cu prietenii tăi din Cluj deși mai există un studiu realizat și plătit din bani europeni), centru medical, ANL sau alte tipuri de servicii. Cum poți să dai vina pe consilierii aleși de doar 3 luni și care au la activ doar vreo 3 sau 4 ședințe pentru că tu nu ai #actualizat planul anual de achiziții publice și că nu vrei să prelungești, așa cum o fac toate primăriile, #contractele de diferite servicii publice. Tu – primar BIMBO – ești #executivul primăriei și prin faptul ca nu ți îndeplinești #atribuțiile creezi diferite probleme pentru întreaga comunitate”, a explicat Adrian Țolea.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =