Grele zile pentru PNL: partenerii de Guvernare nu-i mai lasă să trombonească pentru că se pierd finanțări care nu există

Foto: Arhiva

Grele zile pentru liberalii arădeni, obișnuiți în municipiul Arad să poată impune orice proiect de hotărâre de Consiliu Local Municipal. USR-ul, partenerul lor de guvernare nu-i mai lasă să trombonească pentru că se pierd finanțări nu există.
Un scandal a avut loc în Consiliul Local Municipal Arad, când consilierii USR nu au vrut să voteze un proiect de hotărâre pentru Aeroportul Arad, cel de pe care de ani de zile nu zboară nici o cursă de linie. Primarul Călin Bibarț le-a reproșat partenerilor de guvernare că datorită faptului că s-au abținut de la vot, Aeroportul Arad va pierde o finanțare de 27 de milioane de euro, destinată modernizării. Consilierii USR nu au fost de acord cu transferul unui teren al municipiului Arad către Consiliul Județean Arad și Aeroport și au cerut amănunte despre proiectele care urmau să fie accesate. Până la urmă Hotărârea de Consiliu Local Municipal a fost votată, iar terenul a „zburat” din patrimoniul municipiului Arad, în cel al Aeroportului.
Consilierii locali municipali ai USR nu s-au lăsat și dacă nu le-au fost oferite amănunte când li s-a cerut votul, le-au solicitat ulterior. În baza legii 544 ei au aflat că se intenționează obținerea unor finanțări de către Aeroportul Arad pentru două proiecte. Primul se referă la dotarea cu echipamente pentru creșterea siguranței și securității aeroportuare, în valoare de 23,7 milioane de lei. Acest proiect a fost depus în vară, dar a fost respins și se intenționează refacerea documentației. Al doilea, vizează extinderea pistei, cu o valoare estimată de 22 de milioane de euro, și se află în stadiul premergător întocmirii studiului de fezabilitate.
Practic, nu a existat nici un moment riscul de a se pierde vreo finanțare, pentru că ea nu a existat. Dacă, proiectele vor fi bine întocmite, atunci va exista șansa modernizării Aeroportului din Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 2 =