Nu le place România: 13 azilanți afgani au fost prinși de polițiștii de frontieră arădeni pe când încercau să iasă ilegal din țară

Foto: Arhiva

Un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară în data de 14.01.2021, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, amidon de porumb pe ruta Bulgaria-Belgia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, cetățeni din Afganistan, trei adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România.
În aceeaşi zi, în jurul orei 21.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota un cetăţean turc, în vârstă de 62 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat Turcia s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Şoferul transporta diverse mărfuri pe ruta Turcia – Germania. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului marfă, şapte cetăţeni din Afganistan, doi adulți în vârstă de 19, respectiv 26 de ani și cinci minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. Cei șapte cetățeni afgani sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.
În ambele cazuri, polițiștii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei treisprezece cetățeni afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =