Șocant: Aflăm de la CJA că s-a pierdut drumul expres Arad-Oradea, care va străbate județele Bihor și Oradea!

Foto: Arhiva

Aflăm cu stupoare o veste șocantă: celebrul drum expres Arad-Oradea, care reunește eforturile conjugate ale colegilor de partid șefi în primăriile Arad și Oradea și la consiliile județene Bihor și Arad, nu va trece prin Arad! Consiliul Județean Arad a anunțat oficial că respectiv reprezentanții legali ai Consiliului Județean Bihor, Municipiului Oradea, Municipiului Arad și Consiliului Judetean Arad, au semnat actualizarea acordului de asociere prin introducerea proiectului tehnic în achiziția comună, pe lângă actualizarea studiului de fezabilitate, precum și documentația specifică necesară demarării procedurii de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției Drum Expres Oradea-Arad. Dar, acest drum care va costa un miliard de euro, nu va atinge Aradul, așa cum anunță același comunicat al CJA: „Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Oradea, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri”.
Probabil că în spatele acestei aberații geografice stă alt fapt îngrijorător: probabil că inițiatorii demersului vor să sape Aradul și să „tragă” drumul expres pe ruta spre județele Timiș și Timișoara, ceea ce ar fi o nouă pierdere pentru arădeni în fața vecinilor de la sud.
Sau cineva le-o fi ascuns manualul de Geografie din clasele primare și a permis inventarea de județe noi de către oficialii CJA?

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 3 =