Și-a ascuns prietena de 17 ani într-un microbuz pentru a o duce în Germania, dar a ajuns doar până la Nădlac

Foto: Arhiva

Pentru că nu avea procură notarială de la părinți, o tânără de 17 ani a vrut să treacă granița ascunsă într-un microbuz. Ea a fost însă depistată la Nădlac II de polițiștii de frontieră.
În data de 06.02.2021, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, un cetăţean român în vârstă 32 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în România, având ca pasageri opt cetăţeni români s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă în spatele banchetelor, în locul destinat șoferului pentru odihnă, o tânără. Deoarece nu avea documente asupra ei, în baza declaraţiei verbale, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări şi au stabilit că persoana este cetăţean român minor, în vârstă de 17 ani.
La cercetări, şoferul mijlocului de transport a declarat că tânăra nu are documente de identitate şi nici procură notarială din partea părinţilor, iar aceasta a recurs la această metodă deoarece voia să ajungă în Germania împreună cu prietenul ei, un tânăr de 20 de ani, cetăţean român, care era pasager în acelaşi microbuz.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer și prietenul tinerei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + fifteen =