Cozi în vămi: Ungaria efectuează controale amănunțite la TIR-uri, dar nu are personal suficient

Foto: Arhiva

Din nou sunt cozi uriașe la ieșirea din România, iar TIR-urile așteaptă ore-n șir să poată trece în Ungaria. Motivul este explicat de către polițiștii de frontieră români: autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.
Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru TIR-uri pe sensul de ieşire, atât în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, cât şi în la Vărşand, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.
La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare. Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.
Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.
În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile specifice pentru 13.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 7.000 de astfel de mijloace de transport, 5.000 pe sensul de ieşire şi 2.000 pe cel de intrare.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + four =