Doctorul în drept a judecat strâmb: Cionca bătut în instanță de Florin Tripa

Doctorul în drept Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a pierdut procesul cu fostul deputat PSD, Florin Tripa. Acesta l-a dat în judecată pe parlamentar pentru că l-ar fi criticat pentru problemele de pe reabilitarea drumului Arad-Șiria.
Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad, l-a dat în judecată pe deputatul Florin Tripa în anul 2019. În dosarul 6595/55/2019, alături de instituția pe care o conduce, doctorul în drept Cionca l-a acuzat pe Tripa de calomnie. Dosarul a fost strămutat prin Hotărârea din camera de consiliu 182/05.12.2019 a Curții de Apel Timișoara, la Judecătoria Timișoara. Magistrații timișoreni prin Hotărârea 1002/27.01.2021 au respins cererea doctorului în drept Iustin Cionca: „Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată invocată de pârât. Respinge cererea de chemare în judecată precizată si formulată de reclamanţii Unitatea Administrativ Teritorială Judetul Arad prin preşedintele Consiliului Judetean Arad si Cionca Arghir Iustin Marinel în contradictoriu cu pârâtul Tripa Florin Dan. Respinge ca nedovedită cererea pârâtului privind cheltuielile de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apelul urmând a se depune la Judecătoria Timişoara.”
Fostul deputat PSD Florin Tripa a explicat ceea ce s-a întâmplat: „În urmă cu doi ani am fost târât într-un proces politic de actualul președinte CJA Iustin Cionca, care mă acuza de calomnie pentru faptul că am avut curajul să vorbesc cu sume și argumente despre nerealizările mandatului său. Nu am făcut-o pentru a obține un plus de imagine ci pentru că arădenii aveau de suferit de pe urma abuzurilor regimului Cionca. În cele din urmă justiția s-a pronunțat și mi-a dat câștig de cauză. Soluția judecătorului îmi dă din nou încredere în justiția din România, una pe care ne-o dorim cu toții independentă, netributară presiunilor politice și dosarelor confecționate cu dedicație. Îl sfătuiesc pe Iustin Cionca să își recitească fișa postului iar din când în când să mai dea și pe la biserică, atunci când nu îl vede nimeni”, a scris Florin Tripa pe contul său de Facebook.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nine =