Arădenii pot fi liniștiți: unii polițiști îi amendează pentru mască, alții îi jefuiesc

Foto: Arhiva

Autorii furtului de anul trecut de la Pâncota, care au reușit să imobilizeze o bătrână de 87 de ani și să fure un seif cu 300.000 de euro au fost prinși după aproape patru luni. Unul dintre tâlhari era… polițist. Adică, tocmai cel care ar fi trebuit să-i apere pe cetățeni de hoți, s-a dovedit a fi implicat într-un jaf ca-n filme.
Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au efectuat cinci percheziții la locuințele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.
Un jaf spectaculos a avut loc în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, în orașul Pâncota. Hoții au furat aproximativ 300.000 euro din seiful aflat în casa unei femei în vârstă de 87 de ani. Banii se pare că aparțineau fiului femeii, om de afaceri din oraș. Femeia a spus imediat după jaf că unul dintre hoți a intrat în casă și a stat ascuns în baie. Bătrâna, la orele 7 ale dimineții, s-a trezit cu un bărbat mascat cu cagulă care i-a cerut să-i dea cheia de la seiful din casă. Femeia spune că tâlharul a amenințat-o cu moartea și a îmbrâncit-o, dar că i-a spus că nu are cheia seifului. Pentru că nu a cedat la amenințări, tâlharul a tăiat cu un flex seiful și a fugit cu banii aflați în acesta, aproximativ 300.000 euro. Cel puțin un complice îl aștepta în stradă, în afara casei.
Poliția a început cercetările și a constat că în casa femeii au pătruns doi bărbați care au furat dintr-un seif suma de 300.000 de euro. Ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, au asigurat ieșirea din imobil.
În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar în casa unuia dintre cei patru au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Împotriva celor patru a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.
Agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, a fost pus la dispoziția unității urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =