Fifor a sesizat instituțiile statului în cazul „bombei cu ceas” de la Spitalul Județean: bolnavii sunt în pericol

Președintele Consiliului Județean știe, dar tace în cazul neregulilor din spitalele arădene care se află în subordinea instituției pe care o conduce. Județul Arad este condus de 20 de ani de reprezentanți ai PDL, ajunși acum sub sigla PNL.
Situația de-a dreptul explozivă în care se află spitalele arădene a fost făcută publică de către deputatul Mihai Fifor, președinte al PSD Arad. Parlamentarul arădean a solicitat procesul verbal încheiat în 24.11.2020 de ISU Arad, în urma unui control efectuat la spitalul județean. Rezultatele verificărilor de la județean arată negru pe alb că situația este scăpată de sub control. În cazul unui incendiu, bolnavii au șanse mici să scape cu viață. „Citesc si ma cutremur de neglijenta, iresponsabilitatea, nesimtirea conducerii CJ Arad si a Spitalului Judetean Arad. Cum altfel s-ar putea defini atitudinea acestora, cand macar in ceasul al doisprezecelea, dupa ce ISU Arad arata, negru pe alb, pericolul incredibil de la Spital, nimeni nu ia nicio masura si nimeni nu are nicio reactie”, spune Mihai Fifor. Deputatul Fifor îl întreabă pe Cionca „Oare cate nenorociri trebuie sa se mai petreaca, domnule Cionca, pentru ca cineva sa ia masurile impuse de LEGE!!! Trebuie sa moara oameni si la Arad ca sa va miscati odata???”
Mihai Fifor a trimis raportul întocmit în urmă cu aproape patru luni de către ISU Arad și care este cunoscut la nivelul spitalului județean, deci și al Consiliului Județean Arad, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, dar și lui Iustin Cionca, președintele CJA. „In cursul zilei de azi, voi trimite acest raport al ISU si catre institutiile abilitate sa cerceteze daca este incalcata legea si daca, in acest moment, prin incalcarea legii, viata aradenilor este pusa in pericol la Spitalul Judetean Arad”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook. Președintele PSD Arad a arătat doar câteva dintre cele mai grave probleme de la Spitalul Județean Arad, toate menționate în raportul ISU: nu se asigura funcționarea instalației de detecție, semnalizare și alarmare a incendiilor la parametrii de performanță pentru care ar fi trebuit să fie proiectată (nu există proiect tehnic și nu a fost executată de persoane atestate); la secțiile ATI instalațiile, echipamentele și aparatele electrice se exploatează în condiții în care se generează supracurenți sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor; în secțiile de ATI, unde se pot degaja cantități de gaze (oxigen) nu sunt prevăzute, conform reglementărilor specifice, sisteme de detectare a emisiilor, în vederea preîntâmpinării acumulării de concentrații periculoase, precum și pentru semnalizarea situației create; căile de acces/evacuare nu se păstrează libere la parametrii la care acestea au fost proiectate și realizate și nu se asigură evacuarea datorită gabaritului căii de evacuare – paturile achiziționate recent sunt mai LATE și nu încap ca lățime pe golul de evacuare (evacuarea făcându-se cu targa); instalația electrică se exploatează cu improvizații (corpuri de iluminat fără protecție față de materiale combustibile și/sau suspendate direct de conductori electrici). Am amintit doar o parte dintre neregulile constatate de inspectorii ISU la secțiile spitalului județean Arad. Numitorul comun este unul singur: situația este extrem de gravă iar în cazul unui incendiu, bolnavii riscă să ardă de vii în saloane. O realitate cunoscută de conducerea CJA, care, după se vede, a omis să adopte măsurile necesare pentru înlăturarea neregulilor cu potențial catastrofic.
Vom reveni.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 6 =