Mihai Fifor: Nu putem sta la aceeași masă cu minciuna și incompetența

Deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, explică pe contul său de pe o rețea de socializare, de ce parlamentarii social-democrați arădeni nu vor participa la întâlnirea cu președintele Consiiului Județean Arad, convocată de Iustin Cionca.

“De ce nu vom sta azi la aceeasi masa cu Iustin Cionca…

Totdeauna am fost adeptul dialogului și am îmbrățișat orice formă coerentă de comunicare publică, însă ceea ce propune Iustin Cionca, astazi, parlamentarilor social-democrați nu se numește nici dialog și cu atât mai puțin transparență.
Convocarea la Consiliul Judetean de astazi a parlamentarilor aradeni este cel mult doar o noua abordare arogantă și superficială, o demonstrație propagandistică mascată într-un fals gest de larghețe și bunăvoință.
Va marturisesc ca, o clipa, am crezut ca Cionca da semnalul unui dialog normal, transparent si constructiv si, in nota aceasta am asteptat, pana in dimineata aceasta, materialele pe care sa putem dezbate in folosul aradenilor.
Credeti ca am primit altceva decat un sec mesaj de invitatie pe email de la un functionar al CJ Arad? Asta arata ca, din pacate, Cionca nu a inteles nimic din ce presupune functia in care a fost ales. Si atunci, de ce sa giram noi mascarada asta tip Falca?
De câte zeci de ori,în ultimii ani, am cerut inițierea unor serii de dialoguri cu parlamentarii Aradului? De cate ori am cerut anul trecut sa fim consultati si implicati in gestionarea crizei teribile prin care trecea si inca mai trece Aradul? Nu solutiile au primat atunci, ci campania electorala desantata a PNL-ului pe seama suferintei aradenilor.
Am cerut dialog întotdeauna când orașul și județul aveau nevoie de soluții, cu singurul gând de a contribui cu experiența și expertiza noastră la dezvoltarea Aradului. De fiecare dată tăcere si aroganta din zona Primăriei și a Consiliului Județean.
Tocmai pentru ca nu credem in onestitatea convocarii de astazi a parlamentarilor la CJ Arad, noi, social-democratii, nu vom prezenti. Nu il vom ajuta pe Cionca sa bifeze triumfalist un punct in agenda sa politica si nu vom gira cu prezenta noastra nenorocirile care se petrec sub ochii nostri, zi de zi, in judetul administrat de atata amar de vreme de Cionca si de Falca.
Nu este, sub nicio formă, o chestiune de orgolii, ci una de principii. Cum am putea sta la aceeași masă cu minciuna, cu impostura, cu toleranța pentru înstrăinarea banului public și cu sutele de promisiuni neonorate față de cetățeni. Ar fi indirect o formă de complicitate la dezastrul Falcă-Bibarț-Cionca, un mod de a legitima tragedia din sistemul de sănătate arădean, o cale de a sprijini fanteziile periculoase ale lui Falcă și așa zisele investiții fără acoperire ale lui Cionca.
Nu vom vota niciodată împotriva intereselor Aradului, la fel cum nu vom obosi să ne expunem abordările constructive și soluțiile în media si in intalnirile cu aradenii”, a postat Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici