Ilie Cheșa: acționăm în CLM ca veritabili arădeni

Primarul Aradului, Călin Bibarț, nu și-a dorit achiziția Teatrului Vechi și a propus în Consiliul Local Municipal neexercitarea dreptului de preemțiune al Primăriei. Consilierii PSD, UDMR și cei ai USR PLUS au votat împotrivă, iar inițiativa primarului a fost respinsă.
„Uite că s-a putut să gândim și să acționăm în CLM ca veritabili arădeni, pentru că asta a reprezentat votul de azi care a dus la respingerea proiectului administrației Bibarț de a înstrăina Teatrul Vechi. Nu este subiect de capital politic pentru nimeni, mai degrabă motiv de rușine pentru gândirea mercantilă a PNL. Nu am fi reușit nici noi fără USR și nici ei fără voturile noastre”, a explicat Ilie Cheșa, consilier local PSD.
Un nou proiect de Hotărâre de CLM a fost depus de consilierii PSD și USR-PLUS pentru exercitarea dreptului de preemțiune pentru achiziția clădirii de pe strada Gheorghe Lazăr, numărul 3 (Teatrul Vechi – Hirschl). Astfel, la inițiativa acelorași consilieri locali a fost convocată o nouă ședință a CLM Arad cu un singur proiect pe ordinea de zi, cel al Teatrului Vechi. „Cartea definitivă o jucăm marți când vom impune și vota un proiect comun care va obliga Primăria să își exercite dreptul de preempțiune asupra Teatrului Vechi. Nu putem să lăsăm această clădire emblematică a Aradului în voia vântului și la discreția afacerilor liberale. Acest edificiu aparține patrimoniului cultural și sufletului acestui oraș iar calea este doar una”, a declarat Ilie Cheșa, consilier local PSD.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + nine =