Primarul Bibarț a girat: Aradul a pierdut astăzi 200 ani de cultură și artă

Foto: Arhiva

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal la inițiativa consilierilor PSD și USR-Plus. Aceștia au încercat ca măcar în ceasul al 12-lea, să salveze Teatrul Vechi. Totul s-a întâmplat pentru că primarul Aradului, Călin Bibarț, nu și-a dorit achiziția Teatrului Vechi și a propus în Consiliul Local Municipal neexercitarea dreptului de preemțiune de către Primărie.
Bibarț calcă pe urmele lui Falcă: nu vrea cultură la Arad. Așa cum Falcă nu a vrut statuia Marii Uniri, nici Bibarț nu vrea Teatru Vechi. Drept urmare, la ședința extraordinară de astăzi nu au venit decât doi consilieri PNL care au votat împotriva achiziției Teatrului Vechi, alături de consilierii UDMR. Situația a fost următoarea:
PNL2 reprezentanți prezenți- Vot împotrivă
UDMR2 reprezentanți prezenți-Vot împotrivă
PSD3 consilieri prezenți -Vot pentru
USR7 consilieri prezenți– Vot pentru
PMP2 consilieri prezenți-Vot pentru

„Așa arată cronica unei bătălii pierdute de arădeni pe mâna intereselor meschine de grup din jurul primarului Bibarț. Peste ani ne vom aduce cu amărăciune aminte despre după-amiaza neagră în care Aradul s-a despărțit în mod nedrept de Teatrul Hirschl. Ne-am făcut datoria și am votat pentru ca un simbol emblematic al civilizației orașului să rămână al nostru și să fie punctul de pornire pentru un suflu cultural nou, atât de dorit de cetățeni, de noi toți. În spatele acelui “NU SE POATE” îngânat constant de Călin Bibarț se ascunde multă ipocrizie iar explicațiile puerile nu țin loc de dorință, voință și strădanie. S-a întâmplat exact ce au dorit iar comedia a decurs cum au gândit-o în mod premeditat. Încă o pradă, un nou act de continuitate a valului distructiv inițiat de Falcă în mandatele sale. De mâine actualul proprietar al Teatrului Hirschl este liber să vândă 200 ani de cultură și artă în Arad și o face cu largul concurs al primar liberal, Călin Bibarț și a celor care îl secondează”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + eighteen =