[VIDEO] Aradul a ieșit în stradă: sute de persoane au strigat „Libertate”

Sute de persoane au manifestat azi-noapte în centrul Aradului. Arădeni au decis să protesteze împotriva noilor restricții care au fost impuse. Ei au ieșit în fața Primăriei Aradului, în ciuda faptului că au riscat să fie amendați.
Inițial, în fața Primăriei au sosit mai multe mașini, iar șoferii au claxonat minute în șir. Apoi, numărul acestora a crescut la câteva sute și au mărșăluit prin oraș cu oameni nemulțumiți de măsurile care au intrat în vigoare de duminică.
În fața Primăriei Aradului s-au adunat câteva sute de persoane. Mobilizarea s-a făcut pe rețelele de socializare. Protestatarii și-au dat măștile jos și au scandat „Libertate”. Pentru ca protestul lor să se facă cunoscut, aceștia au făcut „Live” pe Facebook. Unii dintre ei au spus că protestele vor continua până când se va renunța la restricții aberante.

Protestatarii au plecat într-un marș pe carosabil, până la Catedrala Ortodoxă Arhiepiscopală, apoi la Spitalul Județean și au revenit la Primărie. Ei au aruncat cu petarde și au avut pancarte pe care scria „Vrem libertate”, „Uniți suntem mai puternici” și „Vrem să respirăm”. Arădenii au cerut și demisia lui Raed Arafat.

Conform raportării de duminică, în municipiul incidența este de 5,15 cazuri la 1.000 de locuitori, fiind în creștere față de ziua precedentă, iar incidența pe tot județul este de 3,33, tot în creștere.
În total, în 11 localități din județ incidența este mai mare de 4 cazuri la 1.000 de locuitori. De la începutul pandemiei, în Arad sunt confirmate oficial peste 20.200 de cazuri, dintre care 757 persoane au decedat. Cele mai multe aveau și alte boli.
În acest moment, în județ sunt 1494 cazuri active, dintre care 267 persoane sunt internate în spital.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − five =