[VIDEO] Mii de oameni au ieșit în stradă și mărșăluiesc prin tot Aradul

Mii de arădeni au ieșit în stradă și mărșăluiesc prin tot orașul. Ei au decis să protesteze împotriva noilor restricții care au fost impuse. Coloane de mașini au pornit prin oraș, iar arădenii scandează „Jos corupția!”.
Inițial, accesul în zona centrală a fost blocat, dar sub presiunea populației, acestora li s-a permis să meargă în față la Primărie. Practic, ceea ce s-a încercat astăzi la Arad, nici în decembrie 1989 comuniștii nu au îndrăznit să facă.
Arădenii au pornit atât pe jos, cât și cu mașinile, la un marș prin oraș. Unii poartă un sicriu pe care scrie „Jos corupția”. Ei au trecut prin Podgoria, apoi prin față pe la Atrium mall, stadionul UTA și se îndreaptă spre Lebăda. Printre protestatari sunt persoane care scandează „Demisia!”. În acest timp, alte sute de persoane s-au adunat în fața Primăriei.

Când protestatarii au ajuns în zona Kaufland din Vlaicu, s-au întors și se îndreaptă spre Primărie. Numărul lor crește continuu.

Practic, zona Kaufland-Lebăda este complet blocată de protestatari. Ei se îndreaptă spre UTA și spre Primărie scandând „Libertate!”.

Protestatarii au ajuns în zona UTA. Tot mai mulți arădeni se alătură protestatarilor. Ei au ieșit cu steaguri tricolore și scandează „Libertate!”. Aceștia sunt însoțiți de peste 100 de mașini care claxonează continuu.

Mii de arădeni care protestează în stradă împotriva restricțiilor impuse au trecut de UTA și se îndreaptă spre Gară. Ei scandează „Jos corupția” și „Demisia”.


Protestatarii se apropie de Gară. Poliția și Jandarmeria au blocat intersecția dintre Calea Aurel Vlaicu și Calea 6 Vânători. Arădenii spun că se îndreaptă spre Primărie.


În acest timp, alte sute de persoane s-au adunat în față la Primărie și așteaptă coloana de protestatari.
Peste 100 de mașini au ajuns în față la Primărie, în timp ce miile de protestatari se îndreaptă spre Podgoria, în drum spre Primăria Aradului.

Se pare că, coloana de protestatari care vine dinspre Vlaicu este blocată de jandarmi la Podgoria. Sute de persoane pleacă din fața Primăriei Aradului spre Podgoria, unde se intenționează să se reunească cu miile de protestatari din Vlaicu.


În acest timp, în București se pregătește în forță intervenția jandarmilor împotriva protestatarilor. Întrebarea este dacă la nivelul conducerii Jandarmeriei Române s-a dat ordinul intervenției în forță în toate orașele în care lumea a ieșit în stradă.
Se pare că sub presiunea miilor de persoane, jandarmii au cedat și au permis trecerea acestora spre Primărie. În jurul orei 11,40 aceștia au ajuns în fața Primăriei Aradului.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =