Fifor le cere guvernaților: Fapte NU, doar vorbărie, propagandă deșartă!

Deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad cere Guvernului fapte, nu propagandă deșartă. „În decembrie 2017, la inițiativa premierului Mihai Tudose, preluam, în calitate de ministru al Apărării Naționale, Institutul Cantacuzino, de la Ministerul Sănătății. Au urmat luni de zile de muncă grea, de regândire, repoziționare strategică și reorganizare a Institutului-emblemă a cercetării medicale romanești. La plecarea mea de la cârma MApN, Institutul avea finanțarea asigurata integral și era în plină campanie de angajare a peste 100 de tineri cercetători, în negocieri avansate pentru reluarea producției de vaccin antigripal tetravalent, cu o companie celebră în domeniu, gata pentru extinderea producției de SOD Natural și pentru reluarea producției de Cantastim”, a declarat deputatul Mihai Fifor.

Președintele PSD Arad arată că din noiembrie 2019, de la preluarea puterii de către PNL, din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic. „Doar vorbe goale. Și spatii pentru depozitarea vaccinului anti-Covid 19. Atât! Privesc astăzi, cu mâhnire, la aniversarea a 100 de ani de existenta a Institutului, parada dizgrațioasă făcută de Iohannis și de Cîțu, în timp ce exclud România din procesul european de producție a vaccinurilor. E cinică, dar și caraghioasă, gonflarea de sine a lui Iohannis și a lui Cîțu, care consideră ”fundamental” rolul Institutului Cantacuzino, dar n-au făcut absolut NIMIC pentru ca România să se alăture procesului de fabricare a vaccinului împotriva COVID, în pofida invitației adresate de Comisia Europeană. În toată Uniunea Europeană sunt zeci de unități de producție implicate în procesul de producție și ambalare a vaccinului anticovid. Recent, lista acestora a fost extinsă considerabil”, a declarat președintele PSD Arad Mihai Fifor.

Deputatul PSD Arad arată ceea ce vedem cu toții, mai puțin guvernanții: România nu produce NIMIC, nu contribuie cu NIMIC, nu este implicată în NIMIC; nici în producția serului sau a vreuneia din componentele sale, nici a recipientelor de stocare, nici măcar a etichetelor, capacelor ori a cutiilor. „România va asigura doar depozitarea! Atât s-a putut! Aceasta este viziunea actualei guvernări despre asigurarea securității medicale a țării. În guvernarea Iohannis, România e bună doar să plătească! Odată-n plus se sparge balonul propagandistic al așa-ziselor investiții pe care actuala putere le-ar face. Dacă guvernul Cîțu n-a fost capabil măcar să faciliteze integrarea vreuneia dintre fabricile din România în procesul de producție europeană a vaccinului antiCOVID, cine mai poate crede că, vreodată, în această guvernare, Institutul Cantacuzino va produce vreun vaccin? Fapte NU, doar vorbărie, propagandă deșartă!”, a declarat deputatul PSD de Arad Mihai Fifor.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 16 =