Poliția a dat zeci de amenzi protestatarilor: unii arădeni au fost reclamați de cetățenii anti-protest

Nu e păcăleală de 1 aprilie: poliția a dat zeci de amenzi participanților la mitingul de aseară care au protestat împotriva noilor restricții care au fost impuse.
Polițiștii au împărțit amenzi celor care au ieșit în stradă. „Polițiștii arădeni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 25.885 de lei la protestul neautorizat din seara zilei de 31 martie, după cum urmează:
– 46 conform Legii 55/2020 (pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei);
– 2 conform Legii 61/91 R (privind respectarea ordinii și liniștii publice);
– 6 conform OUG 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).
De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare”, a declarat inspector de poliție Livia Pescar, Inspectoratul de Poliție Județean Arad. Poliția va continua să-i amendeze pe protestatari, unii dintre ei fiind chiar reclamați de alți cetățeni deranjați de existența protestului. „În perioada următoare vor fi luate măsuri legale față de persoanele care, prin faptele lor, aduc atingere normelor de conviețuire socială. În urma sesizărilor formulate de mai mulți cetățeni, care au reclamat că, în timpul protestului neautorizat de aseară, un număr mare de autoturisme a tulburat ordinea publică, în baza imaginilor înregistrate, vor fi identificați cei responsabili și luate măsuri legale în consecință, conform OUG 195/2002”, a declarat inspector de poliție Livia Pescar, Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 2 =