Chef pe ștrand, spart de jandarmi: câțiva participanți au reușit să fugă, restul au fost amendați

Foto: Arhiva

Jandarmii arădeni au spart un chef privat organizat într-o locație de pe ștrandul arădean. Organizatorul petrecerii a încercat să-i scape pe participanți, ascunzându-i într-o anexă. Însă doar o parte dintre ei au reușit să se facă nevăzuți, ceilalți fiind amendați.
„Sâmbătă seara, în jurul orei 21.40, un echipaj de Jandarmerie aflat într-o acțiune de verificare a modului de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2, s-a sesizat despre faptul că un operator economic care își desfășura activitatea pe Ștrandul Neptun, a organizat un eveniment privat la care au participat mai multe persoane, deși acest lucru este restricționat în conformitate cu Legea 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Jandarmii s-au deplasat la locația respectivă unde au constatat că se desfășura o petrecere privată la care participau mai multe persoane. La vederea forțelor de ordine, organizatorul i-a ascuns pe petrecăreți într-o anexă cu ieșire din local, iar la solicitarea jandarmilor de a deschide ușa acesta a refuzat. Încăperea în care se aflau clienții localului mai avea o ieșire prin care organizatorul a încercat să-i facă scăpați. O parte dintre aceștia au reușit să fugă, fiind interceptate zece persoane.
Toți participanții identificați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.750 lei pentru participarea la evenimente private în spații închise, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, iar pe numele organizatorului, jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, conform Codului Penal.
Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor”, se anunță într-un comunicat al Jandarmeriei arădene.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =