Cum să îți creezi spațiul perfect în sezonul cald. Tips & tricks pentru o grădină de vis

Vara se apropie cu repeziciune astfel că toată lumea a început pregătirile pentru un sezon de neuitat. Chiar dacă restricțiile impuse de pandemia de coronavirus fac ca vacanțele să fie diferite față de un concediu din anii trecuți, există și modalități de a te bucura de timp liber fără să fie nevoie să călătorești mii de kilometri. 

Pentru a te bucura de timp de calitate petrecut în aer liber, dar și de siguranță în această perioadă dificilă, îți poți amenaja o grădină de vis, astfel că te vei relaxa în locul perfect, decorat după gusturile tale. 

Iată câteva idei pentru amenajarea unui grădini superbe

  1. Amenajează o zonă verde în grădina ta! Pentru a te putea bucura de o grădină de vis, nu exclude verdeața, florile sau orice fel de plante îți plac. În plus, pentru a te relaxa, dar și pentru a fi sigur că la final va fi exact așa cum îți dorești, ar fi de preferat să te apuci chiar tu de treabă. Iar ca totul să fie ”ca la carte”, dar și pentru a evita erorile pe care orice grădinar aflat la început de drum le poate face, ar fi bine ca înainte de a te apuca de amenajat grădina și de a planta, să studiezi puțin, să citești câteva ceva despre plante și grădinărit. 
  • Nu uita de umbră! Dacă ai reușit să amenajezi o zonă cu multă verdeață în grădină, este momentul să te preocupe și confortul tău. Pentru că se apropie vara și temperaturile vor crește cu multe grade în termometre, este de preferat să te gândești la modalitatea prin care vei ține razelele soarelui la distanță, mai ales la orele amiezii. Dacă îți dorești să te poți răcori la umbră în zilele toride, poți achiziționa copertine pentru protecție solară de la Homelux.ro, acestea nu numai că te vor scăpa de soare, dar le poți găsi în numeroase forme și modele, care vor putea satisface și cele mai pretențioase gusturi. 
  1. Relaxarea și confortul, cheia unei după-amieze de vis! Dacă ai reușit să ai o zonă cu multă verdeață, dar și umbroasă în propria grădină, este momentul să te ocupi și de confort, mai ales să acesta va deveni locul tău preferat, unde vei lucra sau unde îți vei bea cafeaua alături de prieteni. 

Un balansoar poate fi ideal pentru locul tău de relaxare. De asemenea, dacă ai spațiu suficient, poți achiziționa și un hamac sau un sezlong pentru a te putea bucura de razele soarelui atunci când îți dorești. Mai mult decât atât, pentru a putea lua cina în aer liber și pentru a putea invita și câțiva prieteni, ai nevoie de o masă și câteva scaune de grădină. Felul în care vei amenaja spațiul tău de relaxare depinde de spațiul pe care îl ai disponibil, dar și de ceea ce îți dorești. 

Dacă nu ai un loc vast și ai o grădină mai mică, o măsuță de cafea, un balansoar și un fotoliu sunt mai mult decât suficiente pentru a crea un loc deosebit, în care te vei putea relaxa în zilele lungi și calde ale verii. 

Sursă foto: Pexels.com

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 19 =