ALDE cere capul conducerii Ministerului Fondurilor Europene: Daniel Olteanu spune că ministrul trebuie să plece

Noul președinte al ALDE, ales la congresul de sâmbăta trecută, trece la atac încă din primele zile ale mandatului. Daniel Olteanu, președintele ALDE, apreciază că ministrul Fondurilor Europene ar trebui să plece din fruntea ministerului. „Nu există cale de mijloc: un ministru căruia Comisia Europeană îi transmite, iar și iar, că nu-și face temele, trebuie să plece”, a declarat Daniel Olteanu.
În opinia conducerii ALDEE, de aproape jumătate de an, Ministerul Fondurilor Europene duce cu vorba nu doar pe români ci și Comisia Europeană în ceea ce privește absorbția fondurilor disponibile prin PNRR
„Dacă în ceea ce privește informațiile transmise în plan intern, acestea au putut păcăli suficient pentru a fi utile partidelor guvernamentale la toate alegerile din 2020, Ministerul Fondurilor Europene a constatat acum că nu poate duce cu preșul și Comisia Europeană. Indiferent cum ni se transmite de către Guvern, că nu e vorba de o respingere, ci de solicitare de „remodelare”, de o reanalizare sau de orice altceva, realitatea e doar una: miliarde de euro ce ar trebui investite în România nu sunt nici măcar aprobate”, a mai precizat Daniel Olteanu, președintele ALDE.
„Ministerul Fondurilor Europene nu a transmis Comisiei Europene reformele pe care le dorește implementate și nici nu avea cum, din moment ce a solicitat și a acceptat să colecteze propuneri de proiecte absolut aiuritoare, inclusiv construirea de sedii pentru instituții, fără nicio legătură cu solicitările Comisiei legate de Digitalizare sau de Mediu”, a declarat arădeanul Alexandru Tiberiu Dekany, prim-vicepreședinte ALDE.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − one =