Lumina Sfântă a Învierii a ajuns de la Ierusalim în bisericile județului Arad

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns la Arad fiind adusă chiar din lumina de la Ierusalim.
Un moment emoționant a avut loc în fața Catedralei Arhiepiscopale din Arad, de unde Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate localitățile din județ. Totul a avut loc însă în condiții speciale, ținând cont distanțarea socială și condițiile de protecție sanitară, care sunt în vigoare în România în acest moment.
Lumina Sfântă a fost adusă la Arad, la catedrala Arhiepiscopală de către un reprezentant al Arhiepiscopiei Aradului, care a preluat-o de pe Aeroportul Internațional Timișoara.
Dacă în anii trecuți, momentul atrăgea mulți oameni, iar pe platoul din fața catedralei din centrul Aradului se aflau zeci de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, dar oficialități, acum, din cauza măsurilor impuse de pandemia noului coronavirus numărul celor prezenți a fost mult mai mic. Arhiepiscopul Aradului, dr. Timotei Seviciu, a preluat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi a împărțit-o apoi tuturor celor patru protopopiate, care au dus-o în bisericile din județ. Acesta este al 11-lea an in care lumina sfântă ajunge și la Arad direct de la Ierusalim.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + twenty =