De astăzi, Radu Ciobotea ne-a lăsat mai săraci…

Inima mare a lui Radu Ciobotea a încetat să mai bată. A fost un mare jurnalist, un scriitor dăruit cu har, un profesor apreciat de toți elevii și studenții săi, un prieten devotat dar, mai presus de toate, un Om adevărat.
Dăruit de Dumnezeu cu harul cuvântului scris, Radu Ciobotea a reușit să lase urme de neșters pe terenul presei scrise. În studenție a fost redactor-șef la Forum Studențesc, revista studenților timișoreni, apoi, după stagiul obligatoriu de dascăl, a fost redactor la ziarul Flamura din județul Caraș-Severin. S-a făcut remarcat încă de atunci prin talentul său dar mai ales prin modul în care, în vremuri grele, a reușit să rămână vertical și să-și onoreze statutul de jurnalist.
După Revoluție, a fost în echipa unor prestigioase publicații, Evenimentul Zilei (a avut una dintre primele legitimații de presă înregistrate la prestigiosul cotidian), Expres Magazin, pentru a deveni șeful redacției de Vest a Evenimentului Zilei, cu sediul la Timișoara și acoperire pe județele din vestul țării. A condus o televiziune, a fost reporter de război în spațiul ex-iugoslav, înainte de a ajunge în diplomație, la Paris sau în Republica Moldova.
Dascăl prin vocație, Radu Ciobotea a făcut un doctorat în dublă tutelă, la Universitatea Babeș Bolyai și Université d’Artois, la Arras, în Franța. A fost, în ultimii ani, cadru didactic, conferențiar universitar doctor, la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, fiind unul dintre cei mai apreciați profesori ai studenților jurnaliști de la această universitate.
Și nu în ultimul rând, a scris câteva minunate cărți, care ne rămân ca o dovadă a talentului său cu totul special.
A vorbi despre Radu Ciobotea, un om pe care îl cunosc parcă de-o viață, la timpul trecut este foarte greu. Ne-a lăsat, pe toți cei care i-am fost prin preajmă, mai săraci cu un prieten, un coleg, un șef sufletist, un dascăl…
Radu Ciobotea, o prezență discretă ca om dar un talent uriaș, rămâne însă viu prin tot ceea ce a scris, prin lecțiile de viață, nu doar de meserie jurnalistică, pe care le-a predat, prin amintirile frumoase care îl păstrează în memoria noastră așa cum a fost el: un dăruit al cuvântului scris, exemplu de modestie, delicatețe și conduită morală neștirbită.
Dumnezeu să îl odihnească în pace, dacă sufletul său poate ști ce este odihna… Așa cum l-am cunoscut, Radu se pregătește, acolo sus, de vreun nou proiect editorial alături de îngeri…

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + four =