[VIDEO] Ziua Europei, la Domeniul Regal de la Săvârșin

Recent deschis publicului, Domeniul Regal de la Săvârșin a găzduit astăzi o serie de manifestări dedicate Zilei Europei. Au avut loc concerte, o lansare de carte, și decernarea unor distincții din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei pentru școlile care au susținut un program artistic la Castel.
Membrii Familiei Regale au asistat la manifestări, alături de foarte mulți vizitatori care au ales să sărbătorească și ei Ziua Europei în ambianța cu totul deosebită a Domeniului Regal Săvârșin.
Manifestările vor continua la Săvârșin mâine, 10 mai, zi cu triplă semnificație în istoria României: la 10 mai 1866 Principele Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință fiind încoronat Principe al României. La 10 mai 1877, Principele Carol I a proclamat Independența României, țara noastră devenind liberă, suverană și eliberată de vasalitatea formală a Imperiului Otoman. La 10 mai 1881 a fost proclamat Regatul României, Principele Carol I devenind Regele României.


Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × three =